Živoradu Smiljaniću Spartakovo priznanje za životno delo

Zivorad-smiljanic-spartak

Predsednik opštine Apatin DR Živorad Smiljanić

Najprestižnije sportsko priznanje u AP Vojvodini, nagrada “Jovan Mikić Spartak” dodeljena je 47. put, a svečanost je održana u amfiteatru Spensa u Novom Sadu. Nagrade dodeljuje Sportski savez Vojvodine, a pokrovitelj ove manifestacije je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu. Na početku svečanosti sve prisutne je pozdravio novi predsednik Sportskog saveza Vojvodine, naš proslavljeni kajakaš Bora Sibinkić. Za najbolje sportiste su proglašeni Milica Starović, kajakašica novosadskog “Limana” i Miloš Stanojević, veslač pančevačkog “Tamiša”.
Milica je osvojila na Svetskom prvenstvu u K-2 na 500 metara sa Dalmom Ružičić Benedek srebrnu medalju i vizu za Rio, a na Evropskom prvenstvu je uzela dve bronze sa Dalmom u k-2 na 200 i 1000 metara, kao i zlato na Evropskim igrama u Bakuu.
– Očekivala sam ove godine dobre rezultate, jer znam koliko sam radila i kakav mi je motiv bio da se domognem odličja koja sam uspela da osvojim. Zbog toga mi je ova, kao i ostale nagrade veoma važna. Nadam se da će mi i sledeća, olimpijska, godina biti uspešna. Već smo počeli da se spremamo za Rio i verujem da ćemo tamo dati maksimum – rekla je Milica.
Miloš Stanojević je ove godine ostvario najveći uspeh u karijeri osvojivši bronzanu medalju u skifu za lake veslače na Svetskom prvenstvu u Francuskoj.
– Velika mi je čast što sam nagrđen, pogotovo ove godine, koja je za mene bila veoma turbulentna. Na polovini sezone sam razmišljao da li ću da nastavim da veslam, ali jesam uz pomoć nekih ljudi, i na kraju je stigao …… rezultat – kazao je Miloš.
Za najboljeg trenera proglašen je Boris Arsić, šef stručnog štaba ŽFK Spartak iz Subotice, jedinog našeg fudbalskog kluba koji igra u Ligi šampiona. On sa Spartakom u poslednje vreme postiže odlične rezultate. Spartakovu nagradu među sudijama ove godine je zaslužio Anđelko Popović, odbojkaški arbitar iz Sremskih Karlovaca. Još kao odbojkaš počeo je da sudi i bio najmlađi arbitar u saveznom rangu, a onda je položio i za međunarodnog sudiju i sada sudi i u Ligi šampiona.
Nagrade u kategoriji najboljeg sportskog kolektiva otišle su Rukometnom klubu Vojvodina, koji je ove godine osvojio četiri trofeja, prvenstvo Srbije, nacionalni kup, superkup i svesrpski trofej na turniru u Tesliću i Sportskom savezu opštine Žabalj, koji je od reaktiviranja pre šest godina postigao zavidne rezultate. Spartakove nagrade su primili Milan Đukić, predsednik RK Vojvodine i Jovica Panić u ime Sportskog saveza opštine Žabalj. Nagrade za sportske radnike dobili su Zoran Vučević, predsednik Skupštine AK Vojvodine, a pomogao je i u radu KKK Vojvodina i STK Novi Sad, te mr Vojislav Matić, stručni saradnik u Sportskom savezu Zrenjanina, koji je bio rvač i trener, a pomogao je u osnivanju i radu mnogih klubova u Pokrajini. Nagrada za najboljeg sponzora otišla je NS semenu, generalnom sponzoru OK Vojvodine, koji pomaže i RK Vojvodinu, a primila ju je ispred Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Marica Vučić Kišgeci.
Spartaka za životno delo dobili su Živorad Smiljanić, čiji je doprinos sportu u poslednjih pet decenija nemerljiv, kako u Apatinu čiji je predsednik Opštine, tako i u Pokrajini i Laslu Tabarošiju iz Sente, čijih 26 publikacija čuva od zaborava atletske i ostale sportske događaje.

Видео снимак можете погледати на ОВОМ линку.

Извор: Радио Дунав

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *