Новогодишњи интервју председника ОО СПС Апатин и председника општине Апатин ДР Живорада Смиљанића

Picture-300-e1451523399598-576x330Председник општине и Општинског одбора СПС – Апатин, др Живорад Смиљанић, гостовао је у програму Радио Дунава. Др Смиљанић говорио је о реализованим и будућим инвестицијама на подручју општине и другим резултатима и плановима за наредни период у разним друштвеним сферама, а потом одговарао на питања постављена од стране грађана.

ПИТАЊА
-Како се пуни локални буџет и хоће ли бити пара за планиране активности у свим сферама друштвеног, културног и спортског живота? Да ли знате за колико ће бити умањена средства из Републике, помиње се да ће локалне самоуправе добити за осам милијарди мање, колико ће бити мање за Апатин.Колико се може очекивати новца и …з Покрајине поготово из Фонда за капитална улагања с обзиром на ситуацију у Покрајини и односе Покрајине и Републике?
-Како се, односно , за шта се могу трошити средства прикупљена од закупа државног земљишта.Колико општина може да помогне пољопривредницима у њиховом удруживању како би имали боље услове при пласману својих производа ту посебно мислимо на воћарство и повртарство
– У последње време сте најавили потписивање уговора са неколико инвеститора који ће развити свој бизнис у слободној зони. Да ли је порасло интересовање домаћих, локалних инвеститора. Како то тумачите? Да ли је на помолу нека нова страна инвестиција?
-Када ће почети пројекат решења отпадних вода, односно градње фабрике за пречишћавање воде?.Завршетак радова на Wелнес центру, Јавно складиште за биомасу у Пригревици и Лука Апатин?
-Каква је у овом тренутку социјална карта Апатина, да ли Апатинци живе боље или лошије у односу на грађане осталих општина ЗБО?
– Доста се говори о спорту, изградњи спортских објеката.У сваком месту апатинске општине постоји спортска хала, чека се још изградња оне у Купусини.Када ће она бити завршена?
– Како подстаћи наутички туризам који је још увек у повоју али и уопште туризам.Чињеница је да имамо све предуслове али их не користимо довољно- налазимо се у средишту Специјалног резервата природе али мало је могућности да се он и обидје, нема стаза како је то уобичајено у другим заштићеним подручјима. Нема школе у природи, камп за младе?
-Проблем паса луталица се јавља као један од горућих.Како је овај проблем решен у осталим локалним самоуправама. Како бисте оценили тренутно стање у нашем граду?
-Каква су ваша предвиђања, хоће ли поред локалних и покрајинских бити и републички избори 2016 године?

Целокупан интервју можете послушати на ОВОМ линку.

Извор: Радио Дунав

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *