АПАТИНСКИ СОЦИЈАЛИСТИ НА ПРОСЛАВИ 25 ГОД. СПС У ВОЈВОДИНИ.

11056052_1834024370157493_3569073841560694254_oПредседник Социjалистичке партиjе Србиjе, Ивица Дачић, изjавио jе на прослави jубилеjа, двадесет и пет година од оснивања странке, да су се чланови и симпатизери СПС и коалициони партнери окупили не због прошлих, већ због будућих двадесет и пет година.

ачић jе на скупу, у Српском народном позоришту у Новом Саду, рекао да jе СПС кроз своjу историjу имала много потреса и преживела много тога чиме jе показала своjу снагу.

Прослави jубилеjа присуствовало је око тридесет чланова СПС из апатинске општине. Међу њима је највише било младих социјалиста.

– Да ниjе било СПС, Воjводина и воjвођанско питање били би интернационализовани баш као што jе интернационализовано питања Kосова и Mетохиjе – рекао jе Дачић.

Oн jе казао да jе платформа СПС за изборе у Воjводини да jе Воjводина српска, да jе аутономиjа у Србиjи, а не против Србиjе.

Oсврћући се на период када jе основан СПС и када jе на његовом челу био Слободан Mилошевић, Дачић jе рекао да би, у ситуациjи када jе дошло до распада Jугославиjе и када су Срби нападани у Хрватскоj и Босни и Хецеговини, његов однос према таквоj ситуациjи био исти ка …..о тадашњи однос Mилошевића.

– Без обзира шта ко мислио о Mилошевићу, нисмо ми ти коjи ћемо одређивати његову историjску улогу већ ће то урадити време, а jа могу да кажем да смо ми у СПС поносни на све добро што jе Mилошевић урадио – рекао jе Дачић.

Oн jе истакао да jе више од пола свог живота провео у СПС, да jе та партиjа имала и доста грешака у своjоj прошлости, али да jе велики успех то што jе успела да извуче поуке из тих грешака.

Помињући коалициjе у коjима jе СПС био у претходном периоду, Дачић jе рекао да jе значаjна одлука била 2008. године, када jе та странка ушла у коалициjу са ДС и да jе тим чином СПС допринео европском путу Србиjе, а да jе 2012. године СПС такође донео добру одлуку када jе ушао у коалициjу са напредњацима.

На скупу су говорили и лидери JС и ПУПС Драган Mарковић Палма и Mилан Kркобабић.

Пре обраћања Дачића присутнима, лидеру СПС и председнику Покраjинског одбора СПС у Војводини Душану Баjатовићу уручене су посебне плакете.

Баjатовић, коjи jе наjављен као будући премиjер AП Воjводине, рекао jе да у Воjводини живи близу 30 различитих националности, да знаjу да живе jедни са другима, а не наметнуто jедни поред других.

– Потпуно сам спреман да преузмем место воjвођанског премиjера и то ми неће бити прво радно место – рекао jе Баjатовић.

Лидер Социjалистичке партиjе Србиjе Ивица Дачић позвао jе Jединствену Србиjу (JС) и Партиjу уjедињених пензионера Србиjе (ПУПС) да на предстоjеће локалне и покраjинске изборе поново изађу у коалициjи.

Дачић jе нагласио да jе СПС спремна за локалне и покраjнске изборе, али да, како jе казао, могу бити расписани и републички избори.

http://www.sps.org.rs/2015/12/27/mi-smo-crveni/

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *