ОО СПС Апатин обележио 26 година постојања

13669288_1934343776792218_502985761171065918_oСоцијалистичка партија Србије обележава 26 година од свог оснивања 1990. године. ОО СПС – Апатин је тим поводом организовао свечаност у својим просторијама. Великом броју присутних, након интонирања Интернационале, обратили су се Ивана Бурсаћ, која је поздравила присутне у име Општинског одбора СПС – Апатин, Небојша Смиљанић, председник Савета социјалистичке омладине општине Апатин, који је говорио о историјату СПС-а и величини политичке идеологије коју она спроводи, као и Миодраг Бакић, секретар ОО СПС – Апатин, који је говорио о актуелној политичкој ситуацији у Србији са посебним освртом на Апатин.

– Партија је настала 1990. године, уједињењем Савеза комуниста Србије и Социјалистичког савеза радног народа Србије, а на Првом конгресу, одржаном од 16. до 18. јула, који је назван Конгрес уједињења, за председника СПС изабран је Слободан Милошевић. Децембра 2006. године Ивица Дачић постаје председник Партије – рекао је, између осталог, Смиљанић.

– Од 2004. године до 2016. године, већину у Скупштини општине Апатин чине одборници СПС и на тај начин омогућено је да се програм социјалне правде реализује у потпуности. Урађено је много тога у свим сегментима друштвене заједнице у циљу побољшања услова живота свих нас, а превасходно у циљу отварања нових радних места. Формирањем нове власти, маја 2016. године, СПС у Апатину је у опозицији – речено је на скупу.

На изборима 2016. године, Социјалистичка партија Србије освојила је 12 одборничких мандата у апатинској општини, исто као Српска напредна странка. Коалиција Социјалистичке партије Србије, Српске радикалне странке и Демократке странке освојила је 16 одборничких мандата и тиме створила услове да формира власт у апатинској општини. Српска напредна странка је на најсрамнији начин, киндаповањем и уценама одборника Српске радикалне странке и Демократске странке, успела да формира квази-форум од 15 одборника. За такав одборнички састав грађани општине нису гласали. То је највећи преседан у 1005 година постојања локалне самоуправе у Апатину.

Наша партија је део овог народа и остаће уз њих да заједно наставимо да градимо нашу општину. Само јединствени можемо да ову квази власт сменимо и наставимо даљи развитак наше општине, као што смо и до сада радили.

ОО СПС АПАТИН

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *