ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „НЕШТО КАО ТРЕН“

 

ОО СПС Апатин организовао је промоцију књиге „Нешто као трен“ од Вељка Антуновића. Присутне у пуној сали ОО СПС у Апатину поздравио је председник ОС СОС Бојан Томашевић.

О књизи „Нешто као трен“ говорио је уредник и рецезент ове књиге Душан Гладић. У току свог излагања прочитао је поједине сегменте из прича ове  књиге.  Речено је да Вељко Антуновић ствара у тишини своје собе, мирно и не журећи гради приче онако како најбоље уме, без жеље да се некоме допадне, и при свему томе Вељко не јури књижевне награде, а у свом стваралаштву проналази, пре свега, себе. Инспирисан својим личним искуством, причама које је чуо, личностима које је познавао, богатом имагинацијом, али и анализом себе, својим размишљањима и сновима.

На промоцији је говорио и сам аутор ове књиге, након чега је учешће у анализи књиге узео и председник ОО СПС Апатин др Живорад Смиљанић, а присутни су постављали питања у вези са темама ове књиге. После разговора и анализе поједини присутни купили су ове књиге, а исте је купио и ОО СПС Апатин.

Вељко Антуновић тренутно живи у Апатину у Дому старих. Рођен је 1952. Године у селу Брестовац у општини Бели Манастир.  Често се селио са породицом јер је отац био војно лице, а 2011. Године долази у Апатин. Пише одо младих дана и пезију и прозу. Био је члан књижевног клуба „ђуро Сајал“ из Београда и награђиван је за прозу и поезију. У Травнику је 1980. Добио награду „Андрићевим стазама“. Радио је на броду, руднику боксита у Црној Гори, као статиста у Народном позоришту у Београду, као машински техничар и још неколико занимања.

 

ОО СПС АПАТИН

 

 

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *