ЈЕДНА СЛИКА ГОВОРИ ВИШЕ ОД 1000 РЕЧИ

              Ових дана на видним местима у насељима наше општине осванули су плакати са сликама шта је све урадила напредњачка власт за 2 године.

              Наши грађани одлично виде и добро памте. Све инвестиционе активности готово су замрле и практично се не ради ништа. Да нема самодоприноса апсолутно се ништа не би ни радило. Најгоре што се данас не одржавају објекти које су грађани градили годинама.

              На раскрсници код Бање Јунаковић изграђен је кружни ток са заливним системом кап-по-кап. Ту раскрсницу красиле су црвене руже. Данас је то ругло и вероватно и најружнији кружни ток у Србији.

               У склопу решавања уређења обале Дунава од Шумарије до Златне круне, Влада Републике Србије изфинансирала је комплетну изградњу пристана за путничке бродове.  Пристан је технички примљен и дата су упутства о његовом коришћењу. Нестручним одржавањем овог објекта у зимским условима дошло је до хаварије овог објекта. Већ две годиен ова власт није успела да ово ругло на Дунаву поправи.

            Пре 10 година локална самоуправа је уз сагласност са представницима римокатоличке цркве уредила католичко гробље код цркве са два торња.Урађена је ограда, паркинг просторм, капела за сахране пре свега за ромску популацију и уређено је зеленило.општина је запослила три радника који су годинама одржавали ово гробље. Ова квази скупоштина укинула је ова рдна места и гробље потуно запостаљено и закоровљено.

           Стара пијаца је кулминција неспособности ове власти да настави изградњу нашег Апатина. Одступили су од главног пројекта тако што су исти препројектовали, смањили су драстично број паркинг места, а повећали шрину тротоара са леве и десне стране на 4,2 метра. Ово ће остати као трајни споменик неспособносто ове власти.

           Свакодневно по нашим насељеним местима ради ноћна расвета. Онај ко је то годинама радио дипломирани инжињер електротехнике Саша Лукић добио је ових дана отказ, само зато што је члан СПСа, потпредседник ОО СПС, зато што се дрзнуо да буде ландидат на изборима за савет Месне заједнице и зато што је Хрват. Његов отац је заједно са осталим добровољцима бранио Книн и српски народ у Крајини. За СНС је све политика, па и одржавање расвете у општини.

          Сваки наш грађанин је поносан на уређење наше главне улице и Трга Николе Тесле. Ова власт није у стању да одржава ове прелепе површине. Клупе су готово запуштене, јер су млади напредњаци већ одавно уновчили своју лојалност птрема Српској напредној странци.

          На прелепом тргу се монтира клизалиште сваке зиме и на тај начин се уништава бехатон. Као да осветљено двориште ОШ Жрко Зрењанин није добра алтернатива да се ова активност одвија уз све пратеће услове свлачионице, санитарни чворови, а клизалиште би се коначно користило током сваког дана и за време наставе.

         Наши инвеститори су се очигледно заморили и прекинули су даљу реализацију замене азбестних цеви.

         До пре пар година деца Рома су успешно завршавала основну школу. Због декаде Рома сва одељења ромске деце су расформирана, а деца су распоређена у друго одељење. Сада основну школу завршава једва 15% ученика. Напуштен је и школски објекат у улици Жарка Зрењанина где су деца Рома некада уредно похађали наставу. Данас је та зграда ругло и можда ће се неко сетити и исту адаптирати за рад одељења вечерње школе за ромску децу.Зграда музичке школе адаптира се већ 3 године. Школа је на конкурсу дибила финансијска средтсва за уређење фасаде, замену браварије и санирање влаге на објекту. Да би се ови радови реализовали наша општина је пре 3 године издвојила око 3.000.000 динара да би се извршила санација  крова на згради. Нема никаквог оправдања да се радови на овом објекту одуговлаче више од 3 године и на тај начин је угрожена сигурност ученика и грађана. Ко је одговоран за овакво понашање извођача радова.

         Ових дана наш народ се бори са великом врућином. Од велике врућине поштеђени су радници локалне самоуправе у Апатину. Свака канцеларија добила је клима уређај. Не знамо само ко је имао користи од овог пројекта, нека грађани просуде сами.

        Наша највећа развојна шанса је изградња луке на Дунаву. Све активности у вези са изградњом луке готово су замрле доласком на власт квази групе грађана. Ових дана нашу општину су посетили људи из Београда да виде докле се стигло са обезбеђивањем парцела за изградњу ове луке и констатовали су да тај процес није завршен. Све се више у јавности прич ада луке не ни бити, већ да ће се иста градити у Бачкој Паланци.

Овако би могли дуго да набрајамо све шта је требало да се уради. Очигледно је да ова власт не види шуму од дрвећа.

 

ОО СПС АПАТИН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *