КОМЕ СУ ПОТРЕБНИ ОВАКВИ ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА!?

            Месне заједнице су биле носиоци развоја сваког села и града. Укидањем жиро рачуна Месним заједницама, преносом свих финансијских средстава на буџет општине, Месне заједнице су изгубиле сваки смисао њиховог постојања. Актуелна власт Српске напредне странке је у свим Месним заједницама освојила власт на незаконит и неуставан начин.

            У свакој локалној самоуправи усвојена су нова правила за изборе у Месним заједницама. Готово у свакој општинидрастично је смањен број бирачких места како би се постојеће бирачко тело свих политичких странака разбило. На већинским изборима где се по закону сваки бирач опредељује за једниог кандидата, сада се гласало за листу кандидата политичке странке што је супротно већинском систему гласања. На тај начин СНС је преузела власт у свим Месним заједницама у Србији. У 98% Месних заједница на изборима за Месне заједнице ни једна партија и политичка странка није узела учешће у истима.Очигледно да овако формиране Месне заједнице се прирпемају спровођење референдума за промену Устава и положаја Косова.

           Да би разбили гласачко тело СПСа квази скупштина општине Апатин донела је одлуку о формирању Месне заједнице у Ромском насељу. За овакав чин нема никаквог оправдања. На претходним изборима у ромском насељу СНС није имала своју листу, а није ни у законском року формирала органе ове Месне заједнице. СНС рачунанасиромаштво ромског народа и да ће тамо врло лако уз поделу пакета, новца и слично увек да добије потребан број гласова.

          У недељу 29.07.2018. били су одржани избори за једног члана савета Месних заједницау Пригревици и Ромском насељу.

          У току предизборних активности на СПС у Апатину вршен је притисак од појединих чланова СНСа да одустанемо од ових избора.

          И ако су услови за одржавање ових избора били готово нерегуларни, Социјалистичка партија је у Пригревици постигла одличан резултат освојивши 376 гласова, чак 128 гласова више него на прошлим изборима пре годину дана. 

 

Табелом 1. дат је приказ изборних резултата за савет Месне заједнице у Пригревици

пре годину дана:

Бирачко место бр. 2 3 4 Укупно
Уписано бирача 859 1964 907 3730
Број гласова СПС 54 127 67 248
Број гласова СНС 242 439 252 933
Неважећи листићи 27 56 20 103

 

Табелом 2. дат је приказ постигнутих резултата од 29.07.2018.

Бирачко место бр. 2 3 4 Укупно
Уписано бирача 895 1655 856 3406
Број гласова СПС 99 195 82 376
Број гласова СНС 241 437 255 933
Неважећи листићи 22 48 26 96

 

        Очигледно да су гласачи препознали да је напредњачка власт само једна велика превара и неспособност да се било шта уради за напредак Пригревице.

        И у овој кампањи СНС делила је грађанима намирнице (са истеком рока трајања), уцењивала их је, и вршила притисак како би гласали за њих.

        У наредном периоду морамо да збијемо наше редове, да пребројимо чланове наше партије, да разговарамо са нашим симпатизерима и да се припремимо да поново преузмемо власт и вратимо осмех на лица наших грађана.

 

ОО СПС АПАТИН

           

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *