ОО СПС Апатин обележио 28. рођендан Социјалистичке партије Србије

У уторак 17. Јула навршило се 28 година од формирања СПСа. Социјалистичка партија Србије формирана је уједињењем Савеза комуниста Србије и Социјалистичког савеза радног народа Србије, а иста је правни наследник комунистичке партије Југославије. Тако да ће 2019. Године да обележи 100 година постојања програма борбе радничке класе за бољи живот.
Свечану седницу отворио је и поздравио присутне председник младих социјалиста општине Апатин Бојан Томашевић. Реферат о Социјалистичкој партији Србије прочитала је млада социјалисткиња Гордана Бодловић, иначе кандидат на листи „Др Живорад Смиљанић-Социјалистичка партија Србије“ на изборима за савет Месне заједнице у Пригревици. У реферату је приказан историјски развој наше партије за протеклих 28 година.
После реферата председник ОО СПС Апатин др Живорад Смиљанић говорио је о актуелној друштвено-политичкој ситуацији у општији Апатин и Републици Србији. Истакао је да се после насилничког формирања власти од стране СНС у Апатину практично замро политички, друштвени и сваки други развој наше општине. Такође је нагласио је да се морамо више мобилисти, ангажовати и припремати за наредне изборе на свим нивоима који ће бити изузетно тешки јер је у држави информисање једносмерно опредељено кроз СНС и практично имамо једноумље на свим нивоима.
Након свечаности на којој је присутвовало више од 60 људи настављено је са дружењем у просторијама ОО СПС Апатин.

 

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *