ВЛАДИМИР ПУТИН ПРЕДСЕДНИК РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ У ПОСЕТИ РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ

 

 

Скупштина општине Апатин (СПС-СРС) је 2007. године донела одлуку да се Владимир Путин прогласи за почасног грађанина наше општине.

Владимир Путин председник Руске Федерације рођен је 07.10.1952. године. За председника Русије изабран 26.03.2000. године.

Путин ужива популарност широм Русије и у многим државама света, нарочито у земљама у развоју, а у Русији он се сматра симболом оживљеног патриотизма. Многим земљама са већинским православним становништвом Путин се цени због својих дела учињених на рехабилитацији православне цркве у Русији.

Његовим доласком на место председника Руске Федерације видно је поправљен међународни положај наше земље.

Сваке године на Дан ослобођења наше општине представници руске амбасаде из Београда полажу венце на спомен обележја погинулих бораца на Батинској битци у 2. Светском рату.

Руски амбасадор Александар Чепурин је на пригодној свечаности 2015. године у згради општине у Апатину уручио одликовања Момчилу Одановићу из Пригревице и Милану Бурсаћу из Апатина поводом 70 година од победе над фашизмом. На истој свечаности председник наше општине др Живорад Смиљанић уручио је руском амбасадору повељу о проглашењу Путина за почасног грађанина наше општине.

ОО СПС АПАТИН

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *