Одборничко питање на које још нисмо добили одговор

                   На основу члана 111. Пословника Скупштине општине Апатин («Сл.лист општине Апатин» бр. 12/2008 – пречишћен текст и 12/2012), п о с т а в љ а м   с л е д е ћ е

О Д Б О Р Н И Ч К О   П И Т А Њ Е

  1. Тражим да нам се да одговор на захтев о трајном обележавању лика и дела др Живорада Смиљанића који је упућен скупштини општине.


О б р а з л о ж е њ е

На основу великог броја иницијатива грађана, удружења пензионера, савеза бораца, резервних старешин, удружења ратних војних инвалида,и Социјалистичкек партије Србије прикупљено је преко 1700 потписа у смислу подршке да се на Тргу Николе Тесле постави спомен обележје са ликом др Живорада Смиљанића, да се Средњој улици у Апатину да назив др Живорад Смиљанић и да се у насељу Рома на згради Дома културе постави плоча са текстом у знак захвалности за све што је др Живорад Смиљанић учинио за ово насеље, а пре свега зато што је ово насеље проглашено у акцији декада Рома за најуређеније насеље у Европи.

Комплетну документацију предали смо 25.03. 2019. године на пријавници општине Апатин и очекивали смо да је било довољно времена да се овај предлог реши у складу са законским прописима. У разговору са представницима министарства локалне самоуправе републике Србије сазнали смо да нема никаквих законских препрека да се овај програм реализује.

У међувремену председник општине господин Шкрбић Милан је примио делегацију грађана и ОО СПС и том приликом изјавио да он нема ништа против реализације овог програма и да он лично својим потписом даје своју подршку.

У понедељак 15.04.2019. делегацију ОО СПС примила је госпођа Ника Петровић, председник скупштине општине Апатин. Замолили смо је да се ангажује да припреми предлог о решавању овог програма за наредну седницу СО Апатин.

Велики број грађана и пријатеља прикупио је довољан изност финансијских средстава за реализацију овог програма, а потребно је и време за израду овог споменика.

Дубоко верујемо да ће одлука да буде одобрење ове реализације и да ћете на тај начин пружити руку пријатељства грађанима који овај предлог подржавају.

 

У Апатину___25.04.2019.____године

 

ПИТАЊЕ ПОСТАВИО

О Д Б О Р Н И К

Миодраг Бакић    

(Име и презиме)

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *