ЛИК И ДЕЛО ДР ЖИВОРАДА СМИЉАНИЋА ТРЕБА ТРАЈНО ОБЕЛЕЖИТИ У ОПШТИНИ АПАТИН

На основу великог броја иницијатива грађана, Удружења пензионера, Савеза бораца, Резервних старешина, Удружења ратних војних инвалида и Социјалистичке партије Србије прикупљено је преко 1700 потписа у смислу подршке да се на Тргу Николе Тесле постави спомен обележје са ликом др Живорада Смиљанић, да се средњој улици у Апатину да назив „др Живорад Смиљанић“ и да се у насељу Рома на зграду Дома културе постави плоча са текстом у знак захвалности за све што је др Живорад Смиљанић учинио за ово насеље, а пре свега зато што је ово насеље проглашено у акцији Декада Рома за најуређеније насеље у Европи.

Захваљујемо се свим организацијама и грађанима који су анкетирали велики број људи и на тај начин дали свој допринос овој акцији.

У понедељак 25. 03.2019. године достављен је писмени предлог са потписима грађана Комисији за давање назива и преименовање улица у општини Апатин.

Председник општине Апатин Милан Шкрбић примио је представнике удружења грађана који су споводили ову акцију и обећао је да ће својим потписом подржати да се ова акција успешно обали.

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *