Апатински социјалисти обележили 160 година од рођења Николе Тесле

13661846_1930700263823236_5389080011060742539_oДанас су млади социјалити апатинске општине, заједно са својим старијим друговима, на Тргу Николе Тесле, уз пригодну беседу, одали пошту великану светске науке.

Данас је 10. јули, дан рођења Николе Тесле, једног од највећих научника у историји човечанства и цео свет обележава 160 година од рођења овог великог научника.

Влада Републике Србије је дан рођења Николе Тесле прогласила за дан науке Србије. На тај дан, 2011. године, тадашњи министар просвете, др Жарко Обрадовић, открио је бисту Николе Тесле у Апатину.

Тим поводом, СО Апатин донела је одлуку да се део бившег Трга ослобођења прогласи Тргом Николе Тесле. За последњих пет година, општина Апатин је, заједно са апатинском Гимназијом „Никола Тесла“ и Домом културе на свечан начин обележавала овај датум.

Тим поводом, у Галерији „Меандер“, у сарадњи са музејем Никола Тесла из Београда, организована је изложба посвећена значајним открићима овог научника, а у вечерњим часовима одржана је свечана академија посвећена овом датуму уз беседу научника из читаве Србије.

Ове године, по први пут, новокомпонована локална самоуправа је заборавила да обележи овај датум, а вероватно зато што његова организација за резултат нема никакву финансијску корист.

ОО СПС АПАТИН

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *