ПО ПРВИ ПУТ НА КОНГРЕСУ НАШЕ ПАРТИЈЕ БЕЗ НАШЕГ НАЈМИЛИЈЕГ ДРУГА ДР ЖИВОРАДА СМИЉАНИЋА ЈЕДНОГ ОД ОСНИВАЧА СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

  1. 10. Конгрес СПСа одржан је 22.12.2018. у Београду. У току припрема за 10. Конгрес наш преминули председник др Живорад Смиљанић иако нарушеног здравља присуствујући Извршном и Главном одбору партије и Покрајинском одбору дао је свој допринос у организацији Конгреса. На 10. Конгресу СПСа из наших редова присуствовало је 15 делегата и 15 гостију. Конгрес је својом организацијом показао да наша партија стоји постојано као клисурине у даљој изградњи наше Србије. Од свих говорника истицао се смисао за борбом и очувањем суверенитета наше Србије. У реферату председника партије Ивице Дачића наглашено је да наша партија мора свакодневно да истражује нове облике рада и да се прилагођава новонасталим светским променама и променама у нашем друштву. На конгресу је било више говорника: кинески амбасадор Ли Манчанг, грчки премијер Алексис Ципрас, председник председништва БиХ Милорад Додик, председник Србије Александар Вучић који је нагласио велики значај коалиције између СНС и СПС у смислу очувања наше Србије и јачање економског развоја. Нагласио је да се не слаже увек са својим руководствима на нижим нивоима власти када је у питању наша коалициона сарадња. Господин Иштван Пастор председник СВМ у свом надахнутом излагању рекао је да су Мађари и Срби више од 300 година били у сукобима, а да је захваљујући великом ангажовању господина др Живорада Смиљанића, Душана Бајатовића и Ивице Дачића ови односи су се нормализовали и никада кроз нашу историју нису били бољи него данас.

На конгресу је изабран нови Главни одбор који броји преко 350 чланова где се налазе и чланове ОО СПС Апатин Милош Ђерић и Илија Дрљача. Очекујемо да ће се после одржаног 10. Конгреса СПСа одржати избори на свим нивоима почев од општинских, градских и покрајинског одбора.

У четвртак 27.12.2018. биће одржан ОО СПС Апатин на коме ће се усвојити смернице за припреме изборне општинске конференције СПС.

OO SPS APATIN

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *