САОПШТЕЊЕ ОО СПС АПАТИН

СПС ЛогоПоводом заседања Скупштине Спортског савеза Општине Апатин, ОО СПС Апатин је издао саопштење у коме се цитира изјава др Живорада Смиљанића председника ОО СПС-а Апатин у вези манипулација са финансирањем спорта у апатинској општини.

Сви се дуги низ година знамо, јер ко се једном упусти у воде спорта, то га цео живот носи. Срећа је што смо ми били спортски радници и сами спортисти и онда је нормално да се као председник општине разумем у спорт, јер сам му цели живот посветио. Седам година сам био председник бокс клуба, два пута их уводио у Прву лигу, био сам председник Боксерског савеза Србије, потпредседник Боксерског савеза Југославије. Не може спорт да разуме онај који се никада није бавио спортом! Ми смо имали 2004. председника општине Милана Дражића који није имао појма о спорту и нормално да они то нису разумели. Сада, када је дошло ново време и либерални капитализам, када су нам 20 фирми угасили, и опшина је остала у ситуацији где не можемо од никога динар да тражимо. Узео сам још програм апатинске СНС у којем се каже да се што мање финансирају клубови. Ево прочитаћу вам укратко шта пише у њиховом програму: 1) Бављење спортом као здрав живот, 2) Развијање спортских талената, 3) Три спортска догађаја са територије Апатин ће финансирати, 4) Jедан спортски клуб из Апатина из прве и један спортски клуб из Апатина из друге категорије по чијим ће резултатима Апатин бити запажен на нивоу Србије и 5) Један представник Апатина на Олимпијским играма до 2020.године.

Ми смо имали фудбалски клуб „Младост“ у Суперлиги, а од четири руководиоца три су завршила у затвору! У тој тада екипи није играо нити један Апатинац. Тада је Пивара годишње издвајала за фудбалски клуб 1.000.000 евра. Данас без подршке општине клубови не могу опстати! 

У разговору са једним словеначким привредником сам рекао да наша Општина финансира такмичење СВИХ КЛУБОВА, а он ми је одговорио да у свету не постоји средина која финансира све клубове. Из СНС кажу да ако дођу на власт, финансираће три спортска догађаја годишње. Па, колико ми сваке године имамо спортских догађаја које финансирамо?! Имамо турнире у малом фудбалу зими и лет, па годишњи атлетски маратон, организовали смо првентва у кајаку, први у Србији смо организовали турнир у одбојци на, па три светска првенства у куглању, бициклистичке трке, кошаркашке турнире, боксерске ревије, човек се не може ни сетити шта смо све организовали барем 15-20 спортских догађаја имамо годишње. 

За 12 година смо у спорт уложили 400 милиона динара уложили. Да ли је неко у Србији то постигао у овако кратком времену? Хала у Сонти и Пригревици је коштала 1.000 000 евра, узели смо кредит на пет година уз грејс период од годину дана и отплатили у рекордном року. Када сам то био предложио на Скупштини, онда је опозиција из Пригревице и Сонте гласала против, а ми смо ипак Пригревици обезбедили халу. Отварањем тих хала армија младих почела је да се бави разним спортовима, а до тада у селима су постојала један или два клуба. 

На несретном скупу страначком скупу СНС о спорту један из Пригревице је питао министра Вању Удовичића да ли требају да плаћају термине у хали, а он је одговорио да треба да плаћају! Докле год смо на власти општина Апатина ће финасирати све спортске клубове и колективе у нашој општини. Сада су избори, и ви се сада на овим изборима борите за себе и за опстанак клубова. Нема шансе када би дошли ови дилетанти, који се никада спортом нису бавили, да вас разумеју, јер нико који се оглашава као неки потенцијални руководилац нема појма о спорту, јер се никада њиме није бавио.

Верујем, што смо на делу и доказали да је најбоља инвестиција наше општине улагање у младе. Прво у школовање кадрова, а затим улагање у спорт, да стварамо здраву децу, а самим тим имаћемо и здраву нацију. И зато тврдим да док ми будемо водили град велики део из буџета одвајаћемо за спорт, јер, као лекар, знам да се то троструко враћа кроз здравље младих људи.“ рекао је Др Смиљанић на трибини.

Сви спортски радници Апатина, без обзира на страначку припадност су позвани да дођу на овај скуп. Нико се из СНС-а није појавио, нити јавио за дискусију да оспори ишта од онога што је Др Смиљанић рекао. Њима је лакше да саопштењима манипулишу и обмањују јавност. Треба на крају и то рећи: др Живорад Смиљанић је добитник највеће покрајинске награде „Спартакове награде“ за животни допринос  спорту у 2015. години.

Пратите нас и лајкујте:

One Comment

  1. Predstavnici SNS-a su se mogli pojaviti. Ako vec nastoje da osvoje vlast na krilima podrske Aleksandra Vucica, onda su mogli da dodju i bar postave pitanja koja tako zdusno sipaju preko portala 025info. To nije u redu sa njihove strane. Predstavnik SPS-a pojavio se na tribini o sportu koju je organizovao SNS. A jos nije ni pozvan, a oduzeta mu je i rec. Pa naprednjaci-ako se zalazete za promene, onda pocnite od sebe. Ovo vam nije dobar primer…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *