САОПШТЕЊЕ ОО СПС АПАТИН

12910490_1145594782146704_779478780_nУ Апатину је на делу срамна и прљава кампања коју води повереник СНС Апатин, Илија Бурсаћ преко својих медија. Бурсаћ је власник ТВ 025 Инфо, портала 025 инфо и писаног гласила 025 инфо.
Довољно је погледати један од тих гласила и видети да то нема никакве везе са информисањем, већ се ради искључиво о страначким гласилима СНС-а у власништву једног човека, а то је Бурсаћ.
Вероватно никада у историји српских медија није нико овако брутално кршио сва медијска права и законе. О томе желимо да јавно упознамо и упозоримо јавност.
Последњи пример је извештавање са митинга СПС у Апатину где је изнето неколико ноторних неистина и инсинуација, чиме се јасно фаворизује СНС.
Коментаришући фотографију са скупа изречена је неистина да је митингу присуствовало 200 људи. Бурсаћ је без икаквог права да коментарише предизборни скуп као припадник друге странке то назвао фијаском.
Снимак је направљен тенденциозно са велике висине и пре одржавања , да би трг који може да прими десетине хиљада људи изгледао празан и са што мање људи. Сасвим је јасно да је на тргу било најмање 1500 људи.

Друга неистина је та да је председник СПС Ивица Дачић, изненада напустио скуп не сачекавши крај, не сачекавши да саслуша свог домаћина др Смиљанића, што би требало да значи гест не поштовања или раскола.
Ивица Дачић је све присутне на митингу замолио за разумевање што због државничких обавеза, као министар иностраних послова имао заказано гостовање у Другом Дневнику РТС-а. Свако је то вече могао да га види у том дневнику и да израчуна да му је требало 2 сата да дође у Београд и гостује у тој емисији.
Пре тога је са др Смиљанићем обишао фабрику „ Фласх срб“ чији је камен темељац положио на почетку изградње.
У извештају са митинга ни једном речју се не помиње или цитира др Смиљанић иако је он говорио као носилац листе у Апатини и главни учесник избор на локалном нивоу.
Овако срамотно извештавање и медијско манипулисање Бурсаћевог медија, достојно Гебелса, још није забележено у Апатину. То што ради Бурсаћ преко својих медија је срамота и недостојно за новинарство. Каква је то реченица у текст: “ И поред аутобуса Трг је остао празан”. На њиховом снимку се виде два аутобуса оних који су желели да присуствују, а нико није као Снс плаћао двадесетак аутобуса из целе државе да попуне места у Апатину. Такође јавно желимо да саопштимо да ни једно саопштење ОО СПС-а није емитовано на порталу или телевизији 025, што је још један доказ о једностраности и необјективности ових медија.
Текст који је написан о митингу је толико срамотан и недостојан да најбоље показује какав човек и на који начин жели да води Апатин.

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *