КО ЈЕ ТАКО МАЛОЛЕТАН ДА НИШТА НЕ ПАМТИ!

(демант на текст Софије П. Шперо – Врхунац Лицемерја)

Председник Немачке Вили Брант је у посети Израелу после 2. Светског рата молио за опроштај од Јеврејског народа за сва зла која је Немачки народ нанео Јеврејском народу у 2. Светском рату. Голда Меир је прихватила ово извињење уз једну опаску да им никада не би опростила да су од ње створили оно што су они били.

                Тако и ја малолетни деликвент теби „новинарко“ Шперо никад не бих опростио да од мене направиш личност као што си ти. Ја никога не мрзим јер ми то моја хришћанска убеђења не дозвољајаву, и нашу стварност не представљам црно-бело као ти.

                Фекална канализација у Пригревици је започета 2000. године када су власт у МЗ у Пригревици држали радикали, а власт у општини тадашњи ДОС, који није дозволио пригревчанима да користе воду из апатинског водовода само зато што власт у МЗ држе радикали. У то време Месне заједнице су располагале средствима месног самодоприноса. Тако је МЗ у Пригревици из средстава месног самодоприноса израдила пројектну документацију за решавање проблема фекалне канализације у месту. Према том пројекту фекални отпад  је требао да буде смештен у мокра поља око села или боље речено у постојеће јамуре које су постојале око села. Након преузимања власти 2004. године (СПС-СРС) помогли смо МЗ у Пригревици да наставе са израдом примарне фекалне канализације. Пошто се пријавио велики број грађана да се прикључи на ову канализацију дошло се до стручног сазнања да капацитет ових мокрих поља није довољан да би се кавалитетно решио овај проблем.

                Изградњом велнес програма наметнуло се питање фекалне канализације бање, па је у том програму испројектован фекални вод од Пригревице до Бање Јунаковић и све до Дунава. Да смо остали на власти за ове 4 године био би завршен велнес програм и Пригревица би била прикључена на фекалну канализацију. За ових 4 године нико се из ове власти није сетио нити желео да реши овај пригревачки проблем јер по њиховом они у Пригревици имају посебно разрађен програм за прикупљање гласова на изборима.

Изјавила си „новинарко“ да је велнес центар промашена инвестиција и на тај начин си показала тотално непознавање здравственог туризма. Готово све бање у Србији су уз бање изградили велнес програме. Недавно је јапански инвеститор започео изградњу велнес програма у бањи Русанда код Меленаца.

                Бање не могу економски да опстану само од здравственог туризма, па се уз њих граде модерни велнес програми који пацијентима поред здравственог третмана нуде и рекреативни програм. Посебо су интересантни продужени програми за викенд.  Наш велнес програм има 9 затворених базена, изграђен је више од 75% и овај програм би до данас био завршен да нам је било омогућено. Ових 4 године нашу општину обилазило је више страних инветситора из Мађарске, Словеније, Чешке и других држава, наравно нису нашли заједнички језик са локалном и покрајинском власти због поделе плена.

                Требаш „новинарко“ да знаш да је наша бања прва у плану да се приватизује, па ће наравно тако и наш општински велнес програм  да оде у пакету са бањом као и наших 15, односно 30 локала, јер се бивши претходни председник општине одрекао тих локала само да би се што пре завршио стечајни поступак. Ниси се „новинарко“ запитала како је нестала „Девојка са крчагом“ симбол нешег новог тржног центра, а при том су ти сметале спомен обележја, чапље и нике. Толико од оних који добро памте све што је изграђено у општини Апатин за 50 година.

 

Шеф одборниче групе СПС

Миодраг Бакић

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *