Изборна конференција савета социјалистичке омладине Апатин

IMG_20151104_191549Савет социјалистичке омладине општине Апатин организовао је Изборну конференцију на којој је изабран нови председник и чланови Савета социјалистичке омладине. Председавајући, Милош Ђерић, је отворио конференцију и поздравио бројне присутне у сали ОО СПС Апатин.

Поред делегата, младих из свих насељених места општине, представника Савета социјалистичке омладине општина Кула и Оџаци и града Сомбора, председника и потпредседника ОО СПС – Апатин, присуствовали су Иван Ђоковић, секретар Извршног одбора Покрајинског одбора СПС у Војводини, Борис Новаковић, председник Покрајинског савета социјалистичке омладине Србије у Војводини, Александра Ђанковић, секретар Извршног савета ПС социјалистичке омладине Србије у Војводини …., који су се током конференције обратили скупу и похвалили комплетан рад ОО СПС – Апатин, посебно младих, као и досадашње резултате постигнуте у вођењу општине од стране социјалиста.

IMG_20151104_191309Др Живорад Смиљанић, председник ОО СПС – Апатин и председник општине, рекао је да су млади покретачка снага и да је СПС – Апатин, као најорганизованији општински одбор СПС, поносан на чињеницу да броји близу петсто младих социјалиста. Др Смиљанић је потом говорио о актуелним и будућим инвестицијама, а посебно је истакао да је у апатинску општину у протеклих једанаест година уложено преко 16,5 милијарди и да се посебна пажља усмерава ка младима.

Милош Ђерић поднео је детаљан извештај о раду у протеклом периоду.

– Од 2004. године, када смо се вратили на власт, бележимо све боље и боље резултате, а велики допринос у томе дали су и млади социјалисти. Млади су заступљени у органима и телима партије. Млади су укључени и у месне одборе својих месних организација, као и у Извршни и Општински одбор. Водимо се идејом социјалне правде, а то грађани препознају и указују нам своје поверење дуги низ година. На свима нама је да тај континуитет одржимо. Можемо да се похвалимо бројним активностима едукативног, забавно-културног, еколошког, спортског, промотивног и посебно хуманитарног карактера – рекао је, између осталог, Ђерић.

IMG_20151104_191502На Изборној конференцији једногласно је изабран Савет социјалистичке омладине општине Апатин од 30 чланова. За новог председника Савета једногласно је изабран двадесетседмогодишњи Небојша Смиљанић, дипломирани економиста из Апатина.

– По завршетку Основне школе „Жарко Зрењанин“ у Апатину, у којој је носилац Вукове дипломе, одлази у Суботицу, где наставља школовање у Средњој економској школи „Боса Милићевић“, како би упоредо наступао за Кошаркашки клуб Спартак (пре регрутовања у редове Спартака, уврштен је у кадетску кошаркашку репрезентацију Србије). По завршетку средње школе уписује Економски факултет у Суботици на ком дипломира 2013. године на смеру менаџмент. Активан је играч Кошаркашког клуба „Дунав“ из Апатина. Активан је на пољу друштвено – хуманитарног рада – стоји у образложењу Кандидационе комисије.

Новоизабрани председник, Небојша Смиљанић, се потом захвалио на избору и обратио присутнима.

Predsednik sa mladim clanovima

– У младима је снага и потенцијал. Снага свих левичарских идеја лежи у социјалистичкој омладини. Потребно је да будемо ослонац нашег партијског руководства да унапреди живот свих наших грађана. Млади треба да заузму места која им припадају захваљујући енергији, вољи и жељи да воде партију и допринесу бољитку. Рад и резултати требају бити на цени. На првом састанку новоизабраног Савета социјалистичке омладине изабраћемо секретара Савета и чланове Извршног одбора Савета. Трудићу се да оправдам указано поверење – рекао је Небојша Смиљанић.

Након радног дела Изборне конференције, уприличено је дружење.

Веселин Машић

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *