In memoriaм – др Ђурађ Беоковић

На опроштају од др Ђурађа Беоковића, опроштајно писмо прочитао је вд председника ОО СПС Апатин Милош Ђерић.

Поштована породицо и родбино, уважени пријатељи

Имам тешку али часну дужност да у тужном часу испред Општинског одбора Социјалистичке партије Србије Апатина прозборим и обновим сећања о богатој и садржајној биографији и летопису нашег друга и пријатеља Беоковић Ђурађа, нашег Ђуке како смо га ми његови саборци , сарадници и познаници од миља и милоште и звали и знали.

Др Беоковић Родђен је 03.јенуара. 1948 године у личком селу Мекињару од оца Милоша и мајке Радојке. Основну школу и гимназију завршио је у Апатину, Медицински факултет у Новом Саду , а специјализацију гинекологије у Београду.

За свога радног века у Дому здравља у Апатин и Бањи „Јунаковић“ као један у плејади врсних апатинских лекара , оставио је неизбрисив траг великана медицинара. Баш као што је хуманиста, друштвено-политички радник и актициста, социјалиста и левичар и одборник Скупштине општине Апатин у три мандата оставио деловање, трајање и присуство кроз огроман доприснос истинском захтеву друштва, од човека за човека. Посебно и са поносом је истицао да је члан Савеза комуниста Југославије постао 1966. године као ученик четвртог разреда гиманазије, члан Социјалистичке партије Србије 1990. године као један од њених првих чланова.

Све што је као човек , лекар – гинеколог , друштвено – политички и друштвени радник и одборник обављао је одговорно и савесно и са видиљивим резултатима. И нема ниједног од тих задужена која није са успехон обављао , и да није био поштован и уважаван од своје партије и њеног чланства. И кад је болест озбиљно узимала маха, кад је место одборника и члана Општинског одбора било празно због његовог оправданог одсуствовања , увек смо сматрали да је стално био присутан међу нама.

Др Беоковић Ђурађ био је свестрана личност, а пре свега човек са широком душом, културом и знањем. Био је човек за кога је сваком од нас била част да буде његов пријатељ или сарадник. Био је скроман човек, није желео функције иако су му нуђене, био је свој и надасве правичан, максимално посвећен струци.

Поштовани скупе,

Др Беоковић Ђурађ није физички међу нама, отиша је путем ка коме се сви крећемо, али остао је у делу , у животу и сећању нас посебно у Социјалистичкој партији Србије.

Човек који је своје идеале, друштву , Апатину и своју партију дао себе завршио је частан, достојанствен и напоран животни пут.

Породица Беоковић , општина Апатин и социјалисти посебно треба да буду поносни што су га имали, јер је био човек кога би савака породица и средина желела да има као свога.

Нека му је вечна хвала и слава!

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *