БЕЛИШЋЕ И АПАТИН У ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТИМА ЗА БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА КОД ЕУ

image9-e1459946458486Представници општине Белишће из Хрватске боравили су данас у радној посети општини Апатин током које је договорено заједничко учешће у програмима прекограничне сарадње и учествовање у заједничким пројектима којима би се повлачила средства из европских фондова.

Градоначелник Белишћа Динко Бурић је рекао да то место има велика искуства у изради пројеката за унапређење квалитета живота грађана, комуналног опремања и инфраструктуре те да су спремни да пруже општини Апатин сваку помоћ како би обезбедила неповратна средства из ЕУ фондова.

-Повезаност прекограничних општина и њихова међусобна сарадња су нешто што се вреднује приликом конкурисања за средства у европским фондовима. Ми смо спремни помоћи општини Апатин јер смо такву помоћ и ми добили од Мађарских општина када је та земља била чланица а Хрватска земља кандидат , рекао је Бурић.
Председник општине Апатин др Живорад Смиљнић је рекао да ће ове две општине сарађивати приликом конкурисања ка ЕУ фондовима, али да ће настојати да успоставе и што бољу сарадњу и у другим областима.
-Верујем да ћемо заједнички, уз помоћ коју су спремни да нам пруже представници општине Белишће имати успеха у позивима за бесповратна средства ЕУ, јер општина Апатин већ има позитивна искуства у пројектима које реализовала са Осијеком и Белим Манстиром, рекао је Смиљанић.

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *