СРЕЋАН ТИ 45. РОЂЕНДАН ОШ  „ЖАРКО ЗРЕЊАНИН“

            Основна школа „Жарко Зрењанин“ формирана је интеграцијом основних школа „Моше Пијаде“, „Раде Кончар“ и „Жарко Зрењанин“ школске 1972/73. године. Ове године школа је требало да обележи радни јубилеј, а уместо славља школи је практично смењен дугогодишњи директор школе и њен помоћник.

            На редовни расписани конкурс за директора школе (реизборност) јавила се само досадашњи директор школе. Школски одбор је изабрао јединог кандидата за директора школе, а подршку истом директору школе на референдуму колектив је гласао са више од 90% гласова ЗА.

            Након завршеног конкурса политички комесари СНСа су мимо воље школског одбора и радника школе дали до знања изабраном директору да неће добити подршку министарства образовања Републике Србије да буде постављена за директора школе. Тиме је за њих тај поступак био завршен.

            Расписан је нови конкурс за директора школе на коме се јавио само један кандидат, иначе радник школе који је неколико година радио на одређено време на стручне и нестручне замене. Овај кандидат је добио 50% подршке колектива. Пошто је то воља СНСа исти кандидат ће бити директор школе.

            СНС наставила је и даље да води кадровску политику у општини Апатин даљинским управљачем преко Београда, Новог Сада и Оџака.

            На овај начин за 2 године њихове власти смењена су 2 председника општине, 2 председника скупштине општине Апатини 2 заменика председника скупштине општине Апатин. Постављена су 2 начелника општине из других средина, смењена 3 директора Туристичке организације, 3 директора Дома културе, 3 директора Јавног комуналног предузећа, 3 директора Марине, 4 директора Дома здравља, 3 директора Бање Јунаковић, угасили су Дирекцију за изградњу. Једини радник ове дирекције који је остао нераспоређен је Саша Лукић, дипломирани мас. инжињер електротехнике. Он је остао нераспоређен само зато што је члан СПСа, што је подпредседник СПСа, зато што је био на листи на изборима за савете Месних заједница и можда зато што је Хрват. Напоњемо да је његов отац хрватске националности био у добровољцима који су бранили српски народ у Хравтској и БиХ.

            Смењен је директор основне школе „Младост“ из Пригревице. Не, није смењен, него је сам поднео оставку јер је на њега извршио невиђени притисак бивши председник општине Секулић Радивоје. Шта треба да очекују други директори школа после ових хајки на све директоре.

            На овај начин се вређа народна интелигенција и воља грађана општине Апатин.

            ОШ „Жарко Зрењанин“ је за последњих 45 година свога рада постигла велики углед у средини, а њени резултати су били запажени широм наше бивше змље Југославије. Школа је била домаћин државног првенства свих основних школа у такмичењу из математике, била је домаћин републичког такмичења из физике и хемије, 3 пута је била домаћин покрајинског такмичења „Покрет Науку младина“. Школа је организовала први сусрет свих основних школа из Југославије које носе име „Жарко Зрењанин“. Школа је добила више значајних признања: Октобарску награду општине, 1. награду „Партизана Србије“ за постигнуте резултате из обуке у пливању и златну плакету „ССРНС“. Ученици ове школе освајали су прва места на савезним такмичењима из физике, хемије, биологије, ликовног васпитања и области спорта.

            У школи је радио велики број угледних просветних радника који су носиоци бројних признања.

            Данас смо сви разочарани сасамовољом интересне групе која се зове СНС.

            За наш велики јубилеј добили смо још једно понижење и дато нам је до знања да овом земљом управљају политички комесари.

 

ОО СПС Апатин

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *