У СУСРЕТ 10. КОНГРЕСУ СОЦИЈАЛИСТИЧКЕ ПАРТИЈЕ СРБИЈЕ

Главни одбор СПСа је на седници одржаној 14. октобра 2018. године донео следеће одлуке:
– одлуку о формирању Организационог одбора 10. Конгреса СПС,
– Одлуку о формирању комисија за припрему конгресних докумената и организационо-техничка питања 10. Конгреса СПС,
– Одлуку о броју, кључу, критеријумима и начину избора делегата 10. Конгреса СПС,
– Одлуку о спровођењу конференција у општинским, градским и покрајинским организацијама СПС у оквиру припрема 10. Конгреса СПС.
Главни одбор је одлучио да се избори органа Партије у општинама, градовима и покрајинама одрже после 10. Конгреса, као и да општинске и градске конференције СПС изаберу делегате Конгреса и предложе кандидате за чланове органа СПС.
Сходно овим одлукама општинска конференција ОО СПС Апатин одржала је своју конференцију 29.11.2018. године. На конференцији делегати су били упознати са припремама за организацију 10. Конгреса СПСа који ће бити организован 22.12.2018. године у Београду. На истом састанку делегати су упознати са свим одлукама Главног однора СПСа у вези са организацијом 10. Конгреса. Конференција је једногласно донела одлуку о делегатима који ће да присуствују 10. Конгресу и покрајинској конференцији која ће бити одржана 15.12.2018. године у Новом Саду. Делегати су једногласно подржали председника ГО СПС Ивицу Дачића као кандидата за будућег председника СПСа. За чланове ГО СПС предложени су др Живорад Смиљанић и Милош Ђерић, као и Ковиљко Писар за члана Статутарне комисије. Подржан је предлог да се подржи Душан Бајатовић на покрајинској изборној конференцији за председника ПО СПС, а др Живорад Смиљанић и Бојан Томашевић за чланове ПО СПС. Делегати су се обавезали да ће дати допринос ОО СПС Кула приликом локалних избора заказаних за 16.12.2108. године. Све одлуке на конференцији усвојене су једногласно.
Усвојен је програм активности Месних организација СПС У Апатину до 10. Конгреса као и после Конгреса.

ОО СПС АПАТИН

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *