Саопштење Социјалистичке Партије Србије

Поводом срамних, увредљивих и скарадних констатација хрватског премијера и председника Сабора поводом 22 године од погрома у „Олуји“, Социјалистичка партија Србије са великим чуђењем и индигнацијом сагледава такав антицивилизацијски, антиевропски и антидемократски чин.

Подсећамо да Република Србија никада није водила офанзивне ратове на простору еx Југославије, нити је тај лажни мит о тзв „Великој Србији“ као плод искривљене маште оних који тиме лече своје националистичке фрустрације, икада постојао.

Срамно је да се највиши функционери државе чланице ЕУ перфидно и злонамерно поигравају са сентиментом породица свих невиних жртава те монструозне акције из августа 1995.године.

Подсећамо дотичну „господу“ да се хвале једним од највећих и најжешћих етничких чишћења у XX веку, када је пола милиона наших сународника протерано са својих огњишта, искључиво због националне припадности.

Такође, вредно је подсетити због јавности да се радило о конститутивном народу тадашње СР Хрватске, и да је та „храбра“ хрватска армада отерала 500.000 својих голоруких грађана и нејачи са својих вековних огњишта.

Једино је могуће направити поређење и констатовати да је акција „Олуја“ превазишла по монструозности и планираном бестијалном елиминисању једног народа, чак и злочин у Сребреници.

Господо Пленковић и Јандроковић, покажите мало морала зарад будућности региона и сложите се да после сваке „Oлује“ може остати само и искључиво пустош, и то, морална, политичка и људска. Не хвалите се нечим што вашу савест неће учинити мирном.

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *