ПРЉАВА ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ЗА ИЗБОР САВЕТА МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ У ОПШТИНИ АПАТИН

У недељу 6.августа 2017 године биће одржани избори за савете месних заједница наше општине.
Да ће ова кампања да буде прљава коју води Српска напредна странка могло се наслутити већ приликом доношење одлуке о формирању нове месне заједнице у Ромском насељу. За формирање ове месне заједнице није било никаквог економског правног и културног оправдања.Очигледно је да СНС разбијала бирачко тело Социјалистичке Партије Србије тако што су роме сложили у посебну енклаву и на тај начин моћиће лакше исте да купују. На референдуму за формирању ове месне заједнице за 3 дана изасло је свега 24 грађана. Последњих дана референдума СНС је успела да купи преко 700 гласова и прогласи референдум успелим.

Због наводне рационализације у трошењу пара за изборе смањен је број бирачких места по насељеним местима, тако да у Апатину са 16 бирачких места број је смањен на 5 а слично и у осталим месним заједницама. На овај начин онемогућено је великом броју старијих људи да изађу на изборе јер су бирачка места веома далеко удаљена од њиховог места становања. СНС одговара мала излазност јер ће тај број лако моћи да купе и да победе на овим изборима. За све грађане наше општине веома је битно да савете месних заједница преузме Социјалистичка Партија како би онемогућила даље незаконито коришћење средстава месних самодоприноса од новокомпоноване власти наше општине.

Приликом прикупљања потписа за листе за изборе за Савет месне заједница и одређивања појединаца који ће да буду на листама, СНС је поново извршила невиђени притисак на поједине кандидате СПС уз претњу да исти морају да се повуку са листе јер ће њихове породица и деца да имају одређене санкције на радном месту.
Од данас је почела подела пакета наводно сиромашним грађанима који треба да дају свој глас за листу СНС, а 79 чланова СНС уплатило је по 40 000 динара на жиро рачун СНС као донацију која ће да се користе за куповину гласова за време ових избора.

У Војводини, Новом Саду и Инђији због свих ових наведених разлога ни једна политичка странка није желела да изађе на ове изборе из два разлога, зато што у тим општинама не постоји самодопринос а и знајући да ће избори бити нефер намештени и купљени.
Напредњаци у Апатину немогу ни да схвате како су се Социјалисти и неки други грађани дрзнули да изађу на ове прљаве изборе. На тај начин ће их ова изборна кампања много више коштати, а сумњамо да ће и после ових избора да уцењују кандидате који ће победити на овим изборима.

Жеља нам је да наши грађани извуку поуке из невиђеног и криминалног формирања локалне самоуправе у Апатину и да не дозволе и да савети месних заједница буду формирани на исти начин. Великом излазношћу на ове изборе можемо да победимо ову бахатост и нашу општину вратимо Апатинцима.

ОО СПС Апатин.

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *