ОДРЖАНИ НЕУСТАВНИ И НАКАЗНО ОРГАНИЗОВАНИ ИЗБОРИ ЗА САВЕТЕ МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ОПШТИНИ АПАТИН

Неуставно и незаконито формирана скупштина општине Апатин свакодневно доноси наказне одлуке које су у интересу њихове странке, а не и грађана Србије.
У скупштини општине Апатин седи одборник Боро Булат који је годину дана био члан савета МЗ у Пригревици. То је по њима законито, а чланови СПСа не смеју да буду ни кандидати за чланове МЗ. Одборник Јелена Филипоивћ била је директор Дома културе више месеци и одборник, тај мандат је морала да врати по закону СПСу. Др Павловић је именован за директора Дома здравља и аутоматски је изгубио мандат одборника и исти је требало да буде враћен СРС. Др Урбановски заменик директора болнице у Сомбору није на време поднео Агенцији за борбу против корупције и по закону аутомтаски губи свој мандат и исти је требало да припадне ДСу. Маја Куриџа је директор Слободне зоне је у сукобу интереса и не може да буде одборник, као и Милана Ковачевић радник органа локане самоуправе не може да буде одборник. 
Овако не уставна скупштина увела је привремене мере у свим Месним зајеницама у општини Апатин без икаквог разлога и на тај начин је избегла редовно расписивање избора за савете МЗ у априлу и мају ове године. 
Поставили су нестручне и некомпетентне секретаре Месних заједница и на тај начин су створили услове да народ не може да контролише коришћење средсетава месног самодоприноса.
Донели су одлуку о фопрмирању нове Месне заједнице где живи ромска популација без икаквог оправдања јер тај део града нема никаквих економских услова да се сам развија, али то је урађено само са једним циљем да се бирачко тело СПС смањи за 800 гласова. Ромски народ осећа и живи социјалну правду свакодневно, али су на овај начин заборављени и остављени као у неком резревату, енклави на самоидржавању. Локална самоуправа се није ни сетила да има ову Месну заједницу и нису им ништа помогли да ораганизују ове изборе. Самостално су саставили листу и морали су да приложе споразум који истиче циљеве ове групе. То исто није важило за СНС која није смела да стави ни на једној изборној листи име СНС нити подносиоца листе Илије Бурсаћа, а стручна сллужба изборне комисије од њих није тражила споразум јер су наступили као група грађана. 
Представник Републиканске странке поднео је тужбу Управном суду у Београду због ових незаконитих радњи. И ако је Управни суд морао да забрани овим листама да се нађу на изборном листићу, очигледно је да у овој земљи овај режим штити само оне који њих подржавају, а сви други су у резерватима као амерички индијанци.
Овом одлуком о изборима смањили су број изборних места у Апатину са 16 на 5, у Пригревици са 4 на 3, у Сонти са 5 на 3. 
Највећа превара је што су декларативно најавили да ће избори да буду по већинском систему , а не по пропорционалном. И у овом случају ни у лудилу ни у једном закону о већинском систему нису смеле да се појаве листе странака, већ појединаца. Ставили су исте листе на сва изборна места што је опет незаконито, као и то да се гласа за више предложених кандидата. Очигледно да ово нема никакве везе са било којим законским оквирима и да је све направљено са циљем да што мањи број људи изађе на иборе како би СНС могла да потроши што мање пара да купи гласове, а куповали су до последњег дана пред изборе као и на сам дан избора, претили су кандидатима других странака који су били на листи да се скину са истих, уцењивали су их због посла да ће добити отказ они и њихова деца и створили су једну нездраву атмосферу која у 1000 година постојања овог града није била.
На овај начин организовани су избори за Месне заједнице у Н. Саду и Инђији. Због свих ових неправилности у Н. Саду и Инђији на свим бирачким местима била је само једна листа и то листа СНСа. То се није догађало нигде у свету да једна странка изађе на изборе, али све је могуће у режиму Александра Вучића.

Пратите нас и лајкујте:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *