Настављени састанци са Месним организацијама у Апатину

Јуче и данас у просторијама ОО СПС у Апатину одржавани су састанци са представницима МО у проширеном саставу где су поред председника и секретара МО у Апатину присутни били и чланови који су активно учествовали у спровођењу партијских задатака, са акцентом на проверавање и пребројавање чланова и симпатизера. Након увида у резултате који су добијени кроз разговор са члановима може се закључити да је у нашој партији очувано јединство и да ће наредне активности обезбедити сигурно добар резултат на предстојећим изборима.

Јучерашњи и данашњи састанци почињали су минутом ћутања за преминулу Веру Милентијевић из Пригревице, дугогодишњег члана Социјалистичке партије Србије и својевремено одборника у Скупштини општине Апатин где је заступала нашу партију. Вечна јој слава и хвала јој на свему.

Радни састанак са председницима МО СПС у Апатину

Новоформирани ОО СПС Апатин наставља са активним радом, па са великим еланом и огромном жељом улазимо у трку за што бољи резултат на предстојећим парламентарним изборима, као и на изборима за председника Републике Србије.

Данас је у просторијама ОО СПС у Апатину одржан састанак са председницима Месних организација у Апатину, и том приликом размењене су информације са терена. Након тога подељени су задаци за даље ангажовање у правцу ширења мреже чланова и симпатизера Социјалистичке партије Србије.

РАДНИ САСТАНАК ОО СПС АПАТИН

Након успешно прикупљених потписа подршке за листу „ИВИЦА ДАЧИЋ-ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“, ОО СПС у Апатину наставља са предизборним активностима, а управо то је био повод састанка на ком су утврђени даљи кораци и активности, како и тим који ће све договорено спровести у дело. ДО ПОБЕДЕ!

Дан Државности Републике Србије

Делегација ОО СПС Апатин

15.02.2022. у Апатину обележен је Дан Државности Р. Србије.

Делегација Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Апатину положила је цвеће на спомен бисту погинулим борцима.

Пре полагања венаца и цвећа чланови ОО СПС у Апатину присуствовали су откривању спомен плоче Радету Ратку Вејину на Спортској хали Основне школе која ће од сада носити његово име.

ПОДРШКА ЗА ЛИСТУ „ИВИЦА ДАЧИЋ-ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ“

Јуче у 18 часова расписани су парламентарни избори у Р. Србији.

Тим поводом у просторијама Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Апатину организована је подршка нашој партији и листи под називом ИВИЦА ДАЧИЋ-ПРЕМИЈЕР СРБИЈЕ. Чланови и симпатизери Социјалистичке партије Србије са коалиционим партнером Јединственом Србијом својим потписима подржали су нашу листу. За нешто више од сат времена прикупљено је преко 100 потписа, што је премашило квоту коју је наш одбор добио.

Захваљујемо се свима који су синоћ у касним сатима издвојили време и подржали нашу листу.

Čestitka za katolički Božić

Svim vernicima katoličke veroispovesti čestitamo Božić, i želimo da ovaj najradosniji verski praznik provedu u miru, blagostanju i veselju sa svojim najmilijima.

OO SPS APATIN

portrait of mary, joseph & baby jesus, nativity church, bethlehem, west bank, palestine, israel

Трогодишњи помен др Смиљанић Живораду

Данас је у организацији породице Смиљанић и уз подршку родбине и пријатеља обележена трећа годишњица смрти др Живорада Смиљанића. Наш најмилији друг Жико напустио нас је пре три године, али иза себе је оставио неизбрисив траг који ће остати уткан у наш град и нашу општину заувек. Због тога је на свима нама да гајимо то сећање као наук новим генерацијама младих социјалиста који умеју, желе и имају храбрости да прате идеје које су у интересу наших грађана. Зато су и ове године чланови, симпатизери и поштоваоци идеја и дела који су засновани на идеологији Социјалистичке партије Србије, а које је свакако утемељио и Живорад Смиљанић, били уз његову породицу на гробу упокојеног председника ОО СПС у Апатину и дугогодишњег председника општине Апатин. Испред ОО СПС у Апатину скупу се пригодним речима обратио вд председника ОО СПС Милош Ђерић.

„Драги наш Председниче,
Прође већ три године како ниси са нама. Недостајеш нам.
Недостајеш и грађанима општине Апатин.
Свуда по граду може се чути „Ех то је било за време Жике“.
Подсећају на тебе и сва дела која си оставио иза себе: Бања, марина, храм, водовод, пијаца, хале, трг, шеталиште као и свака улица и тротоар којим поносно корачамо.
Људи говоре „Е то је Жико направио“.
Сваки грађанин је био слободан да дође код тебе и затражи помоћ.
Знао си да саслушаш сваког од њих, да им помогнеш и уделиш користан добронамеран савет.
Волео си омладину подржавао си спорт и све оно где се налазе млади.
Знао си да су они твоја будућност, да без младих Апатина неће бити.
Твоја породица , родбина , другови и Партија могу да буду поносни
што су те имали.
Живећеш још дуго у нашим сећањима, нека ти је вечна слава и
Хвала.“

ИН МЕМОРИАМ-Милутин Мркоњић

(23.05.1942.-27.11.2021.)

У Београду у 80. години преминуо је Милутин Мркоњић, почасни председник Социјалистичке партије Србије, посланик у Скупштини Србије, некадашњи министар за инфраструктуру и саобраћај.

Сахрана ће бити у четвртак на београдском новом гробљу у Алеји заслужних грађана у 15 часова.

У просторијама Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Апатину биће отворена књига жалости у коју је се грађани моћи уписати у среду 01.12.2021. године у периоду од 10-14 часова и од 17-20 часова.

ОО СПС АПАТИН

САСТАНАК СА МИНИСТРОМ РУЖИЋЕМ

У склопу посете граду Сомбору, апатински социјалисти су се састали са Бранком Ружићем, потпредседником Социјалистичке партије Србије и Владе Републике Србије, министром просвете, науке и технолошког развоја.

Том приликом водили су се разговори о тренутној политичкој ситуацији, плановима за даљи рад и активности у партији, као и о могућностима министарства да подржи реализацију започетих и будућих активности у смеру развоја просвете и изградње школске инфраструктуре у нашој општини.

Министар Ружић је најавио посету општини Апатин и то би могло бити веома значајно за школство у нашој општини.

Обележен 24. Октобар-Дан ослобођења општине Апатин

Поводом Дана ослобођења општине Апатин бројне делегације одале су пошту жртвама Другог светског рата и ратова 1991-1999. године и положиле венце на споменик погинулих бораца НОР-а и Црвене армије, на бисте народних хероја, као и на спомен-плочу.

Као и сваке године делегација Општинског одбора Социјалистичке партије Србије у Апатину учествовала је у обележавању овог значајног датума за све грађане наше општине.

Председник и потпредседник ОО СПС Милош Ђерић и Бојан Томашевић положили су венце на спомен обележја у Пригревици и Апатину.